Bewustzijn

BEN de originele Jij

In deze wereld zijn we terecht gekomen in een ‘rad’ van herhaling van hetzelfde gedrag, dezelfde patronen en gewoontes voortkomend vanuit maatschappelijke/religieuze/spirituele overtuigingen.
Vaak is het gedrag dat we vertonen niet ons eigen gedrag maar komt het voort van de onvrije gedachten dat we op een bepaalde manier moeten zijn of ergens aan moeten voldoen.
Bijvoorbeeld: als religieus of spiritueel Mens moet ik mij zo en zo gedragen omdat mijn geloof dat vraagt of omdat dat spiritueel is, in werkelijkheid is dit een ondermijning van de expressie van het Vrije Zelf dat geen profiel heeft of kader kent maar zichzelf vanuit het Ware Zelf via spontaniteit tot uiting brengt.
In deze wereld word dat spontane gedrag wat voorkomt vanuit het NU ook wel impulsief genoemd.

Tevens zijn we als Mens ook gedrag en informatie gaan kopiëren en imiteren.
Dit maakt dat  informaties én unieke spontane expressies van Leven die voortkomen vanuit de eigen unieke blauwdruk tot dusver in veel Mensen achterwege is gebleven.

Het Moment is NU om weer op te staan vanuit de eigen Origine.
Dit kan enkel als de Mens stopt met zichzelf te vergelijken met iets of iemand buiten zichzelf, stopt met het zichzelf schikken aan de buitenwereld en stopt gedrag of informatie te kopiëren of te imiteren.

Wij als Mens dragen het vermogen in ons om in ieder moment een spontane nieuwe expressie in het NU tot uitdrukking te brengen in deze wereld.
Een expressie die geheel vanuit het eigen Ware Zelf komt.
Geheel verbonden met de eigen Goddelijke Blauwdruk.
Verbonden met het Levensveld.

Om uit het ‘rad’ van herhaling te komen en de vrije spontane levensexpressie tot uiting te brengen dienen we in verbinding te Zijn met ons Zelf.
We moge dan ook nader tot ons Zelf komen door naar binnen te keren om daar te wezens eigen frequentie te bevoelen zodat we voelen wie we Zelf Zijn en vanuit daar kunnen handelen, spreken en hier in deze wereld aanwezig zullen Zijn.

Herhaling komt voort vanuit geprogrammeerd denken.
Schepping komt voort vanuit een Mens dat vanuit het eigen bewustzijn denkt.
En die het denken vervolgens gebruikt om te scheppen.

Er gaat zoveel schoonheid en Kracht uit van een Mens die handelt, spreekt, leeft en aanwezig is vanuit zich Zelf.

Yinthe *

You Might Also Like

1 Comment

  • Reply Myrthe februari 5, 2023 at 4:13 pm

    Mooi Yinthe. Dank. Resoneer volledig met wat je schrijft en mooi hoe je impulsiviteit koppelt aan de spontane uitdrukking van de Ziel.

  • Leave a Reply